Goede doelen

2021

Doel 1:
 
De natuur in en om de Westeinderplas
 
Met Theo Rekelhof zijn we in gesprek om te bekijkenwat onze Poel op dit moment het beste kan gebruiken.
Theo is als enige visser en bevlogen liefhebber vande Westeinder de man die ons daarin kan adviseren.
 
Misschien kunnen we iets bijdragen aan oeverbeplanting, visstand, onderhoud of iets in die richting.
Houdt u de Nieuwe Meerbode in de gaten? Daarin houden wij u op de hoogte!
 
Doel 2:
 
Kinderboerderij Boerenvreugd
 
Boerenvreugd heeft de grootste, veiligste en schoonste buitenspeeltuin in de regio. Er zijn speeltoestellen voor alle leeftijdsgroepen. Voor de ouders is er een gezellig 
terras van waaruit uitzicht is op hun spelende kinderen.De speeltoestellen zijn allemaal goedgekeurd en worden jaarlijks gecontroleerd en onderhouden. 
 
Volgend jaar moet de ondergrond van de speeltuin worden vervangen. Het houtschors vergaat namelijk. Een valdempende ondergrond is voor een speeltuin van essentieel belang!

2022

Voedselbank Aalsmeer
 
Armoede heeft een grote impact op eigenlijk alles in het leven. Vooral jongeren stellen zich in een gezin waar de financiele situatie moeizaam is vaak ‘onzichtbaar’ op.  Ze willen niet lastig zijn, weten dat er geen geld is, vinden altijd een manier om het probleem te ontlopen en verlaten daardoor vaak zonder geluid het sociale domein,waarin ook voor hen de groeimogelijkheden liggen. Een kans op gelijkwaardige ontwikkeling begint niet met een hypermoderne mobiele telefoon en draadloze oortjes, maar wel met bijvoorbeeld een fiets waar je de school van je keuze alle dagen op tijd mee kunt bereiken. En met de toegang tot een computer waar je je schoolwerk op kunt maken…
 
Kan de Schoonheid van Aalsmeer de Voedselbank van Aalsmeer helpen om voor Aalsmeerse jongeren die dat echt nodig hebben dat verschil te maken?
Previous
Next

2020

Voor de kalender van 2020 heeft de schoonheid ook 2 projecten geselecteerd:

Als eerste blijven we de Rollatorwandelclub nog een jaar ondersteunen, om verdere groei mogelijk te maken omdat het zo ontzettend leuk is en belangrijk om in beweging te blijven!

Daarnaast is de Schoonheid in gesprek met de gemeente om meer bomen in Aalsmeer en Kudelstaart aan te planten. Er zijn bomen doodgegaan, en er worden bomen om welke reden dan ook gekapt. Reden genoeg om op te letten dat er meer bomen worden aangeplant. 

De Schoonheid van Aalsmeer zet positief in en we gaan er van uit dat we in samenwerking met de gemeente en de Historische Tuin tot een goed plan kunnen komen.

Als we veel kalenders verkopen, gaan we veel bomen planten!

2019

De kalender van 2019 leverde ook weer voor 2 groepen een extraatje op:

De scoutingvereniging Wiol en Willem Barendsz heeft op het scouting-terrein een nieuw speeltuintoestel geplaatst waaraan de schoonheid haar steentje heeft bijgedragen. 

Het tweede doel is ook bereikt: RollatorWandelClub Aalsmeer is opgericht voor mensen die vooral gezellig wat meer in beweging willen zijn. Op woensdagmorgen komt de groep bij elkaar en wordt er onder professionele sportbegeleiding gewandeld in of om het Zwembad. Natuurlijk drinken de wandelaars na afloop een bakkie koffie met elkaar! 

De club ook naar het Olympisch stadion geweest, om deel te nemen aan de Nationale Rollatorloop. Een bijzonder evenement, dat ondanks de regen toch een feest was!

Previous
Next
Previous
Next

2018

Op 27 februari 2018 kon de Schoonheid van Aalsmeer een mooi bedrag uitreiken aan de Fietsclub voor mensen met een verstandelijke beperking van de Schakel en aan het JeugdSportFonds van Aalsmeer.

In samenwerking met De Schakel heeft de Schoonheid van dit bedrag wieleroutfits voor de hele ploeg verzorgd. Dat ziet er professioneel uit, dat fietst lekker, en dat is veilig op de weg, omdat je als groep goed gezien wordt.

2017

Op 27 februari 2017 kon de Schoonheid van Aalsmeer een mooi bedrag uitreiken aan de Fietsclub voor mensen met een verstandelijke beperking van de Schakel en aan het JeugdSportFonds van Aalsmeer.

In samenwerking met De Schakel heeft de Schoonheid van dit bedrag wieleroutfits voor de hele ploeg verzorgd. Dat ziet er professioneel uit, dat fietst lekker, en dat is veilig op de weg, omdat je als groep goed gezien wordt.

Previous
Next